14. og 15. desember: Salgsutstilling med Jan Baker hos Stange Sportsklubb

Postet av Stange Sportsklubb den 12. Nov 2019

Stangesokningen Jan Baker fyller i år 80 år, et år som for den anerkjente kunstneren har blitt feiret med bl.a. utstilling på Hamar Sagbladfabrikk. Jubileumsåret avsluttes med salgsutstillinger hos Stange Sportsklubb. Til denne utstillingen tar Baker med en del bilder som ikke har vært tilgjengelig tidligere.

25% av all omsetning går til Stange Sportsklubb.

Tid 
14. og 15. desember fra 12-17


Sted
Stange Sportsklubbs klubbhus
(Georg Fjelds veg 41, 2335 Stange)


Om Jan Baker
Kunstner fra Stange med utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i perioden 195557 og Statens kunstakademi i perioden 196570. Han har også hatt studieopphold i Paris.

Siden debuten i Kunstnerforbundet i 1968 deltatt på en mengde separat- og gruppeutstillinger i Norge og i utlandet. De viktigste separatutstillingene har han holdt i:

I tillegg har han holdt flere separatutstillinger i utlandet, hovedsakelig i Sverige og Tyskland.

Kollektivt debuterte han på Høstutstillingen i 1967, og har siden deltatt på et utall gruppeutstillinger og biennaler over hele verden, blant annet i Firenze, Stockholm, New York, Tokyo, København, Venezia, Ljubljana, Reykjavík, Moskva, Zagreb og Kraków.

Baker har vunnet internasjonale priser i Frankrike og Tyskland, og har hatt mange betydelige utsmykningsoppdrag over hele landet. Han er representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Museet for Samtidskunst, Norsk kulturråd, Bergen Billedgalleri, Den Svenske Stats Konstråd, Kulturministeriet i Bonn samt en rekke andre offentlige og private samlinger i inn- og utland.

13. september 2005 mottok han Kongens fortjenstmedalje i gull for sin kunstneriske innsats. I pressemeldingen het det: «Hans særegne kunstneriske uttrykk har gjort ham til en anerkjent og ofte benyttet billedkunstner i inn- og utland.» Tildelingen ble foretatt av fylkesmannen i Oslo og Akershus, Hans J. Røsjorde.


Foto: janbaker.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.